Naujienos » Receptų knyga » Patiekalai iš bulvių » Bulvinis paršelis Kalėdoms
Spausdinti

Bulvinis paršelis Kalėdoms

Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
Kiaušiniai: 2 vienetai
Kiauliena: 300 gramų
Svogūnai: 1 vienetas
Juodieji pipirai
Tešlai:
Bulvės: 1 kilogramas
Druska
Miltai: 1 stiklinė
Aptepimui:
Kiaušiniai: 1 vienetas

Gaminimo eiga:
Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.
Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.
Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.
Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.
Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.
Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.

Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas

Apie mus | Atsakomybė | Kontaktai

© Pasakų kampelis

Atnaujinkite slapukų nuostatas